Paahdettu mysli

Paahdettu mysli sisältää paljon kuitua ja hyviä rasvoja. Paahda kaurahiutaleet, mantelit, ja siemenet uunissa rapeiksi. Käytä paistoon miedon makuista rypsiöljyä ja makeutukseen vaaleaa siirappia. Mausta kanelilla, vaniljasokerilla, kookoksella ja kuivatuilla karpaloilla. Helppoa ja herkullista!

  • 5 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl kuorimattomia manteleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 4 rkl agave- tai vaahterasiirappia
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kookoslastuja
  • 1 dl kuivattuja karpaloita

Rutista leivinpaperia ja vuoraa sillä noin 20 x 30 cm vuoka. Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaurahiutaleet, rouhittu manteli ja auringonkukansiemenet kulhossa. Lisää kaneli ja vaniljasokeri.

Sekoita huoneenlämpöiset rypsiöljy ja siirappi tasaisesti kuiviin aineisiin. Kaada seos leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 25-30 minuuttia. Kääntele seosta paistumisen puolivälissä ja lisää samalla paloitellut kookoslastut. Sekoita kuivatut karpalot vasta jäähtyneeseen mysliin.

Ceasar-perunasalaatti

Ceasar-perunasalaatti katoaa nopeasti parempiin suihin. Salaatin ydin on herkullinen, vegaaninen kastike. Ravintohiivahiutaleet tuovat kastikkeeseen juustoista makua. Itse tehdyt krutongit on nopea valmistaa ja vaivannäkö kannattaa. Oliiviöljyllä maustetut, rapeaksi paahdetut leipäpalat kruunaavat salaatin.

  • 500 g kiinteämaltoista perunaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2-3 palaa vaaleaa leipää (edellispäivän)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • roomansalaattia (romainesalaatti)

Kastike:

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl vegaanista majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl dijon-sinappia (Dijon Originale)
  • 0,5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita

Aloita salaatin valmistaminen keittämällä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä ennen kuorimista.

Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää pieneen kulhoon sitruunamehu, oliiviöljy, majoneesi, valkosipuli, dijon-sinappi, suola, mustapippuri ja ravintohiivahiutaleet. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja anna maustua hetki.

Paloittele leipäviipaleet pieniksi paloiksi. Lisää pannulle oliiviöljyä ja paahda leipäpaloja, kunnes ne ovat rapeita ja saaneet väriä. Jätä jäähtymään.

Kuori ja kuutioi jäähtyneet perunat. Purista niiden päälle sitruunamehua. Sitruuna raikastaa perunan ja estää tummumista.

Pese ja kuivaa muutama lehti roomansalaattia. Revi salaatinlehtiä pienemmäksi. Yhdistä perunakuutiot, paahdetut leipäpalat ja salaatinlehdet. Sekoita joukkoon kastike. Tarjoile.