Marianne-kookoskeksit

Marianne-kookoskeksit

Marianne-kookoskeksit tarjoavat herkullisen yhdistelmän minttua, suklaata ja kookosta. Marianne-karkit tuovat kekseihin vahvan mintun maun ja rouskuvaa rakennetta. Kookos jää makuna taustalle. Resepti on vegaaninen.

  • 1 dl kookosöljyä
  • 1 dl hienosokeria
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 dl omenasosetta
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,25 tl suolaa
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl Fazer Marianne Crush -rouhetta

Mittaa kookosöljy vatkauskulhoon. Kookosöljyä ei tarvitse sulattaa. Vatkaa kookosöljy ja sokerit sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää omenasose. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa, sekoita keskenään ja lisää ne öljy-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita lusikalla kevyesti taikinaksi. Käsittele taikinaa mahdollisimman vähän.

Jos leivot lämpimässä ja taikina tuntuu öljyiseltä, jäähdytä taikinaa ensin jääkaapissa puolisen tuntia. Nosta yhtä keksiä varten noin ruokalusikallinen taikinaa leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jätä reilusti leviämisvaraa. Taikinakekoja ei tarvitse litistää. Pellille mahtuu 12 keksiä ja ohjeella tulee noin 30 keksiä.

Paista keksejä 180 asteisen uunin keskitasolla 10-13 minuuttia. Tarkka paistoaika riippuu uunista ja keksien koosta. Keksit ovat kypsiä kun niiden väri on kauniin vaaleanruskea ja reunat ovat karamellisoituneet. Varo ylipaistamasta keskejä liian kuiviksi. Uunituoreet keksit ovat pehmeitä ja hauraita. Anna niiden jäähtyä kunnolla ennen pelliltä siirtämistä. Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa pari viikkoa.

Mantelipikkuleivät

Mantelipikkuleivät

Mantelipikkuleivät ovat helppotekoisia. Raastettu sitruunan kuori tuo kekseihin ihanan maun ja tuoksun. Resepti on vegaaninen.

  • 125 g vegaanista leivontamargariinia
  • 0,5 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 75 g kuorittuja manteleita
  • 1,5 tl luomusitruunan kuorta raasteena
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa

Ota margariini ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Jauha mantelit teholeikkurilla hienoksi tai käytä valmista mantelijauhetta (n. 1,5 dl). Notkista pehmeää margariinia lusikalla. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri, suola ja sitruunan kuoriraaste. Lisää mantelijauhe ja jauhot erissä, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Muotoile taikina tasapaksuiseksi pötköksi ja kääri leivinpaperiin. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa kylmä taikinapötkö tasaisen kokoisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperille uuninpellille. Paista uunin keskiosassa 12-15 minuuttia.

Hamppu-kaurakeksit

Hamppu-kaurakeksit

Hamppu-kaurakeksit ovat herkullisen rapeita ja helppo valmistaa. Paahdetut hampunsiemenet antavat taikinaan makua ja rakennetta. Itse tehdyt suolakeksit sopivat myös juhlapöytään. Resepti on vegaaninen.

  • 1,5 dl kaurajauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl paahdettuja ja suolattuja hampunsiemeniä (Hamppufarmi)
  • 1 rkl (ruoko)sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 50 g maidotonta margariinia
  • 0,5 dl omenamehua

Sekoita keskenään kaurajauhot, vehnäjauhot, hampunsiemenet, sokeri ja suola. Nypi joukkoon kylmä margariini. Kun seos on murumaista, lisää omenamehu ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Ripottele pöydälle vehnäjauhoja ja kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta leivinpyörällä tulitikkuaskin kokoisia paloja. Paista keksejä leivinpaperin päällä 175 asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia tai kunnes reunat saavat vähän väriä.

Vegaanin mantelipullat

Vegaanin mantelipullat

Vegaanin mantelipullat kätkevät sisälleen mehevän herkullisen täytteen. Pullat voi muotoilla oman mielensä mukaan yhdestä isosta rullasta tai useammasta pienestä. Voitele lopuksi kahvilla tai vesi-sokeriliuoksella.

Taikina:

  • 2,5 dl kaurajuomaa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100 g vegaanista leivontamargariinia
  • voiteluun kahvia tai vesi-sokeriliuosta

Ota hiiva ja margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Kuumenna kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja kaada isoon kulhoon. Liota hiiva kaurajuomaan. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.

Aloita jauhojen lisääminen voimakkaasti vatkaten. Kun taikina on paksua velliä, jatka alustamista käsin ja lisää jauhoja desilitra kerrallaan. Noin 5 desilitran kohdalla vaivaa taikinaan pehmeä, huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikinaa 10–15 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa 30-40 minuuttia.

Täyte:

  • 100 g mantelimassaa
  • 50 g maidotonta leivontamargariinia
  • 0,5 dl tomusokeria

Laita mantelimassa puoleksi tunniksi pakastimeen, jolloin se on helpompi raastaa. Yhdistä karkeaksi raastettu mantelimassa, pehmeä margariini ja tomusokeri. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä päälle täyte. Kääri taikinalevy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullasta noin 3-4 cm leveitä viipaleita. Nosta viipaleet paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota. Voitele kohonneet pullat. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.