Paahdettu mysli

Paahdettu mysli sisältää paljon kuitua ja hyviä rasvoja. Paahda kaurahiutaleet, mantelit, ja siemenet uunissa rapeiksi. Käytä paistoon miedon makuista rypsiöljyä ja makeutukseen vaaleaa siirappia. Mausta kanelilla, vaniljasokerilla, kookoksella ja kuivatuilla karpaloilla. Helppoa ja herkullista!

  • 5 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl kuorimattomia manteleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 4 rkl agave- tai vaahterasiirappia
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kookoslastuja
  • 1 dl kuivattuja karpaloita

Rutista leivinpaperia ja vuoraa sillä noin 20 x 30 cm vuoka. Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaurahiutaleet, rouhittu manteli ja auringonkukansiemenet kulhossa. Lisää kaneli ja vaniljasokeri.

Sekoita huoneenlämpöiset rypsiöljy ja siirappi tasaisesti kuiviin aineisiin. Kaada seos leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 25-30 minuuttia. Kääntele seosta paistumisen puolivälissä ja lisää samalla paloitellut kookoslastut. Sekoita kuivatut karpalot vasta jäähtyneeseen mysliin.

Yksi vastaus artikkeliin “Paahdettu mysli”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *