Banaani-sitruunamuffinssit

Banaani-sitruunamuffinssit

Banaani-sitruunamuffinssit valmistuvat nopeasti aamiaiselle tai kahvipöytään. Muffinsseissa maistuu raikas sitruuna ja kypsän banaanin makeus. Banaani myös sitoo ja kosteuttaa taikinaa. Resepti on vegaaninen. Ohjeella tulee kaksitoista muffinssia.

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 kypsä banaani
  • 1 dl kaurajuomaa
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 1 luomusitruuna

Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta sitruunan kuoren keltaista osaa noin 1 rkl raastimen hienolla terällä. Kuori ja muussaa banaani haarukalla.

Yhdistä kulhossa kaurajuoma, muussattu banaani, rypsiöljy, 1 rkl sitruunan kuoriraastetta ja 2 rkl sitruunamehua. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne kulhoon. Kääntele kevyesti taikinaksi.

Lado muffinssipellille 12 paperista muffinssivuokaa. Lusikoi taikina vuokiin. Vuoat tulevat melko täyteen. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kypsät muffinssit ovat saaneet hieman väriä pintaan.

Vinkki! Muffinssit onnistuvat myös gluteenittomina käyttämällä vehnäjauhojen tilalla valmista gluteenitonta jauhoseosta.

Omenamuffinssit kauramurulla

Omena-murumuffinssit

Omenamuffinssit kuorrutetaan herkullisella kauramurulla. Vegaaninen taikina saa makua omenapaloista ja ruokosokerista. Päällisessä maistuu kaneli. Ohjeella saat kaksitoista isoa muffinssia.

Taikina:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 100 g vegaanista leivontamargariinia
  • 2 dl mantelijuomaa (tai muuta kasvijuomaa)
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2,5 dl pieneksi kuutioitua hapokasta omenaa

Kauramuru:

  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 1,5 tl kanelia
  • 50 g vegaanista leivontamargariinia

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Lado muffinssipellille 12 paperista isoa (amerikan) muffinssivuokaa tai leikkaa muffinssivuoat itse leivinpaperista (katso ohje tästä linkistä).

Valmista ensin kauramuru. Mittaa kulhoon kuivat aineet, lisää sulatettu margariini ja sekoita.

Valmista taikina. Sulata margariini ja anna sen hetki jäähtyä. Siivilöi kulhoon peruna- ja vehnäjauhot. Lisää joukkoon muut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Yhdistä toisessa astiassa mantelijuoma, sitruunamehu ja sulatettu margariini. Kaada nesteet kulhoon kuivien aineiden joukkoon ja kääntele kevyesti taikinaksi. Lisää lopuksi omenakuutiot. Vältä sekoittamasta liikaa.

Jaa taikina lusikalla vuokiin. Lisää päälle kauramuru. Paista muffinsseja 180 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Muffinssit ovat kypsiä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

Appelsiinimuffinssit

Appelsiinimuffinssit

Appelsiinimuffinssit kätkevät sisälleen suklaahippuja. Taikina saa ihanan aromin raastetusta appelsiinin kuoresta. Jos haluat viimeistellä muffinssit kuorrutuksella, kokeile käyttövalmista vegaanista valkosuklaalevitettä. Helppoa ja hyvää! Reseptillä valmistuu kaksitoista pehmeää, vegaanista muffinssia.

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl hienosokeria
  • 1 dl kaurajuomaa
  • 100 g sulatettua, maidotonta margariinia
  • 1 dl omenasosetta
  • 1 tl omenaviinietikkaa (tai sitruunamehua)
  • 1 dl maidottomia tummasuklaahippuja
  • 3 tl raastettua appelsiinin kuorta (1 appelsiini)
  • kuorrutukseen esim. Foodinin Valkosuklaa Herkkuisa -levitettä ja koristerakeita

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä hetki. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta kolme teelusikallista appelsiinin oranssia kuorta raastimen hienolla terällä.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja appelsiininkuoriraaste. Yhdistä kaurajuoma, omenasose, sulatettu margariini ja etikka. Sekoita kuivat aineet ja nesteet nopeasti taikinaksi. Vältä sekoittamasta liikaa. Lisää lopuksi taikinaan lusikalla nostellen suklaahiput.

Lado muffinssipellille 12 paperista muffinssivuokaa. Lusikoi taikina vuokiin. Vuoat tulevat melko täyteen. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarkista leivonnaisten kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, muffinssit ovat kypsiä.

Kuorruta jäähtyneet muffinssit. Notkista huoneenlämpöistä levitettä lusikalla ja annostele muffinssien päälle. Ripottele pinnalle koristerakeita. Jos säilytät kuorrutettuja muffinsseja jääkaapissa, niin saat niihin ihanasti lohkeilevan, valkosuklaata muistuttavan kuoren.

Vegaanin raparperimuffinssit

Vegaanin raparperimuffinssit

Vegaanin raparperimuffinsit maustaa makea halva. Seesamitahnasta eli tahinista valmistettu halva on tuttu Kreikan tuliainen, jota on hyvin saatavilla kotimaan kaupoissakin. Kokeile halvaa hapokkaan raparperin makuparina!

Raparperihillo:

  • 2 dl pieneksi pilkottua, kuorittua raparperia
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria

Muffinssitaikina:

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl hienosokeria
  • 1 dl kaurajuomaa
  • 100 g sulatettua, maidotonta margariinia
  • 1 dl pieneksi pilkottua, kuorittua raparperia
  • 1 dl raparperihilloa (ks. ohje reseptin alussa)
  • 50 g halvaa (vegaanista, ilman hunajaa)
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • koristeluun esim. tomusokerikuorrutetta ja nonparelleja

Valmista ensin raparperihillo. Lisää kattilaan raparperipalat ja vesi. Keitä keskilämmöllä kunnes vesi alkaa kiehua. Lisää sokeri. Jatka keittämistä kunnes raparperit ovat pehmenneet hilloksi. Jäähdytä.

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä hetki. Yhdistä kuivat aineet. Pilko halva pieneksi ja sekoita se kuiviin aineisiin. Yhdistä kaurajuoma, raparperihillo, sulatettu margariini ja etikka. Sekoita kuivat aineet ja nesteet nopeasti taikinaksi. Vältä sekoittamasta liikaa. Nostele lopuksi taikinaan raparperipalat.

Lado muffinssipellille 12 paperista muffinssivuokaa. Lusikoi taikina vuokiin. Vuoat tulevat melko täyteen. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarkista leivonnaisten kypsyys tikulla. Koristele jäähtyneenä.

Vegaanin vadelmamuffinssit

Vegaanin vadelmamuffinssit

Vegaanin vadelmamuffinssit ovat täynnä marjaisaa makua. Raastettu sitruunankuori korostaa vadelman aromia ja tuo raikkautta taikinaan. Ohjeella syntyy kaksitoista muffinssia.

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1,5 dl hienosokeria
  • 1 dl kaurajuomaa
  • 100 g sulatettua, maidotonta margariinia
  • 1 dl omenasosetta
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 dl kokonaisia (pakaste)vadelmia
  • 1 (luomu)sitruuna
  • koristeluun esim. tomusokerikuorrutetta ja nonparelleja

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Kovissa sitruunoissa on pehmeitä sitruunoita paksumpi kuori ja ne on helpompia raastaa.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste. Yhdistä kaurajuoma, omenasose, sulatettu margariini ja etikka. Sekoita kuivat aineet ja nesteet nopeasti taikinaksi. Vältä sekoittamasta liikaa. Lisää lopuksi varovasti nostellen (kohmeiset) vadelmat.

Lado muffinssipellille 12 paperista muffinssivuokaa. Lusikoi taikina vuokiin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarkista leivonnaisten kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, muffinssit ovat kypsiä. Koristele jäähtyneenä.