Vegaaninen marjatrifle

Marjatrifle

Vegaaninen marjatrifle on ihana jälkiruoka ja se on nopea valmistaa. Annosmaljoihin kootaan kerroksittain marjakastiketta, rapeita kaurakeksejä ja pehmeäksi vatkattua kauravispiä. Ohjeella valmistuu 4-6 annosta.

  • 6 dl punaisia marjoja
  • 1 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 1 prk kauravispiä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 8-12 kpl vegaanisia kaurakeksejä
  • koristeluun tuoreita marjoja ja vegaanisia marenkikeksejä

Kiehauta vesi ja marjat. Anna kiehua hetki ja siivilöi kuoret pois. Lisää hyytelösokeri ja jäähdytä. Sekoita kastiketta muutaman kerran jäähtymisen aikana. Vatkaa kylmä kauravispi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

Annostele laseihin tai jälkiruokamaljoihin kerroksittain marjakastiketta, murustettuja kaurakeksejä sekä vatkattua kauravispiä. Koristele tuoreilla marjoilla ja marenkikekseillä.

Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti tuoreista hedelmistä valmistettuna on oikea vitamiinipommi.  Hedelmäsalaattia voi varioida sesongin mukaan. Tähän reseptiin on valittu keskitalven keltaisia ja vihreitä hedelmiä. Tuoreet päärynät saavat pirteyttä ja lisämakua sitruunalla maustetusta marinadista, joka kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Hedelmäsalaattiannokset
Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti (2-3:lle)

  • 3 päärynää
  • 1 dl vettä
  • 0,25 dl vaaleaa siirappia
  • 0,5 dl sitruunamehua (noin 1 sitruunan mehu)
  • 3 kiiviä
  • 2 banaania
  • ananaskirsikoita koristeeksi

Valmista päärynämarinadi edellisenä päivänä. Kuori päärynät ja poista siemenkodat. Kuutioi päärynät pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu kattilaan, lisää vesi ja siirappi. Kiehauta nesteet ja lisää päärynäkuutiot. Anna päärynöiden maustua seuraavaan päivään viileässä.

Siivilöi päärynäkuutiot liemestä ja säästä liemi. Kuori ja paloittele banaanit. Pyöräytä banaanipalat marinointiliemessä. Sitruuna estää banaanien tummumisen. Kuori ja paloittele kiivit. Jaa hedelmät annosmaljoihin ja koristele ananaskirsikoilla.