Banaani-sitruunamuffinssit

Banaani-sitruunamuffinssit valmistuvat nopeasti aamiaiselle tai kahvipöytään. Muffinsseissa maistuu raikas sitruuna ja kypsän banaanin makeus. Banaani myös sitoo ja kosteuttaa taikinaa. Resepti on vegaaninen. Ohjeella tulee kaksitoista muffinssia.

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 kypsä banaani
  • 1 dl kaurajuomaa
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 1 luomusitruuna

Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta sitruunan kuoren keltaista osaa noin 1 rkl raastimen hienolla terällä. Kuori ja muussaa banaani haarukalla.

Yhdistä kulhossa kaurajuoma, muussattu banaani, rypsiöljy, 1 rkl sitruunan kuoriraastetta ja 2 rkl sitruunamehua. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne kulhoon. Kääntele kevyesti taikinaksi.

Lado muffinssipellille 12 paperista muffinssivuokaa. Lusikoi taikina vuokiin. Vuoat tulevat melko täyteen. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

Print Friendly, PDF & Email