Aprikoosi-suklaamuffinssit

Aprikoosi-suklaamuffinssit on helppo valmistaa. Vegaaninen taikina syntyy ilman vatkaamista; sekoitus kulhossa riittää. Aprikoosisose raikastaa ja mehevöittää taikinan. Tumma suklaa tuo muffinsseihin ihanan täyteläisen maun. Muffinssien maku ja rakenne vain paranevat, jos tarjoilet ne leipomista seuraavana päivänä.

12 muffinssia:

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 dl hienosokeria
  • 1 dl kaurajuomaa
  • 100 g vegaanista leivontamargariinia
  • 1 dl aprikoosisosetta (esim. Pirkka)
  • 100 g vegaanista tummaa suklaata
  • 1 rkl sitruunamehua

Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Jos kaakaojauhe on paakkuista, siivilöi se ensin. Sekoita ainekset keskenään. Rouhi suklaa ja lisää se kulhoon kuivien aineiden joukkoon.

Sulata margariini. Lisää kaurajuoman joukkoon sitruunamehu. Yhdistä margariini, kaurajuoma ja aprikoosisose. Kaada ne kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kevyesti taikinaksi. Vältä sekoittamasta liikaa.

Lado muffinssipellille 12 paperista muffinssivuokaa. Lusikoi taikina vuokiin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista muffinssien kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, muffinssit ovat kypsiä.