Lime-valkosuklaavaahto

Lime-valkosuklaavaahto on vegaaninen herkku, joka saa makua raastetusta limen kuoresta ja rouhitusta valkosuklaasta. Soijavispi ja kauralevite tekevät vaahdosta ihanan pehmeän. Keksimurut antavat pinnalle rapeutta ja pienen ripauksen suolaa.

  • 2,5 dl soijavispiä (esim. Alpro Whipping)
  • 75 g kauralevitettä (esim. Oatly Naturell)
  • 70 g vegaanista valkosuklaata (esim. Dammenberg Worry Free)
  • reilu 1 tl raastettua limen kuorta (2-3 limen kuori)
  • 4 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • pari vegaanista digestive täysjyväkeksiä (esim. Pirkka täysjyvä)

Vatkaa jääkaappikylmä soijavispi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista kauralevitettä lusikalla ja sekoita vaahdon joukkoon.

Pese limet hyvin ja raasta kuoren vihreää osaa raastimen hienolla terällä. Lisää vaahtoon rouhittu valkosuklaa, raastettu limen kuori, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita lusikalla.

Hienonna digestivekeksit muruiksi. Laita keksit syvään kulhoon ja painele ne pulikalla pieniksi muruiksi tai sulje keksit pakastepussiin ja murskaa kaulimella.

Lusikoi lime-valkosuklaavaahto annosmaljoihin. Anna vaahdon maustua hetki jääkaapissa. Ripottele keksimurut pinnalle vasta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Resepti onnistuu myös gluteenittomana. Vaihda keksit gluteenittomiin, ja tarkista, että käyttämäsi soijavispi, kauralevite ja valkosuklaa ovat gluteenittomia.