Vegaanin vadelmamuffinssit ovat täynnä marjaisaa makua. Raastettu sitruunankuori korostaa vadelman aromia ja tuo raikkautta taikinaan. Ohjeella syntyy kaksitoista muffinssia.
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1,5 dl hienosokeria
- 1 dl kaurajuomaa
- 100 g sulatettua, maidotonta margariinia
- 1 dl omenasosetta
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 dl kokonaisia (pakaste)vadelmia
- 1 (luomu)sitruuna
- koristeluun esim. tomusokerikuorrutetta ja nonparelleja
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Kovissa sitruunoissa on pehmeitä sitruunoita paksumpi kuori ja ne on helpompia raastaa.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste. Yhdistä kaurajuoma, omenasose, sulatettu margariini ja etikka. Sekoita kuivat aineet ja nesteet nopeasti taikinaksi. Vältä sekoittamasta liikaa. Lisää lopuksi varovasti nostellen (kohmeiset) vadelmat.
Lado muffinssipellille 12 paperista muffinssivuokaa. Lusikoi taikina vuokiin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarkista leivonnaisten kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, muffinssit ovat kypsiä. Koristele jäähtyneenä.