Vegaanin vadelmamuffinssit

Vegaanin vadelmamuffinssit

Vegaanin vadelmamuffinssit ovat täynnä marjaisaa makua. Vadelma on oikea herkuttelumarja, makea ja aromikas. Sitruunankuoriraaste antaa muffinseille pirteän maun, etikka kuohkeutta ja omenasose mehevyyttä. Ohjeella syntyy yhteensä kaksitoista muffinssia.

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1,5 dl hienosokeria
  • 1 dl kauramaitoa
  • 100 g sulatettua, maidotonta margariinia
  • 1 dl omenasosetta
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 dl kokonaisia (pakaste)vadelmia
  • 1 (luomu)sitruuna
  • koristeluun esim. tomusokerikuorrutetta ja nonparelleja

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste. Yhdistä nesteet (kauramaito, omenasose, sulatettu margariini ja etikka). Sekoita kuivat aineet ja nesteet nopeasti taikinaksi. Vältä sekoittamasta liikaa. Lisää lopuksi varovasti nostellen (kohmeiset) vadelmat. Lado muffinssipellille 12 paperista muffinssivuokaa. Lusikoi taikina vuokiin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarkista leivonnaisten kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, muffinssit ovat kypsiä. Koristele jäähtyneenä.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.