Pinaatti-härkäpapulasagne on lämmin talviajan herkku. Kaneli ja chili antavat ruokaan mausteista makua ja juustoraaste mehevyyttä. Härkäpavut ja raejuusto ovat hyviä proteiinin lähteitä.
Pinaatti-härkäpapulasagne (6-8 annosta)
- 1 rkl öljyä
- 1 iso sipuli (150 g )
- 2 pussia (à 150 g) pakastepinaattia
- 2 porkkanaa (250 g)
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 dl (noin 150 g) kypsiä härkäpapuja
- vajaa 1 tl kanelia
- vajaa 1 tl chilijauhetta tai pala tuoretta chiliä hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl Provencen yrttisekoitusta
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua mustapippuria
- 2 prk (400 g) laktoositonta raejuustoa
- 8-10 täysjyvälasagnelevyä
- 250 g (noin 5 dl) laktoositonta juustoraastetta
Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulia hetki paistinpannulla. Lisää jäinen pakastepinaatti. Sekoittele hetki, lisää mausteet ja puristettu valkosipulinkynsi. Kaada joukkoon tomaattimurska ja hauduta kannen alla 10 minuuttia. Lisää raejuusto, pilkotut porkkanat ja kypsät härkäpavut. Mausta suolalla ja sokerilla.
Voitele vuoka ja levitä pohjalle ohut kerros kastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä, kastiketta ja juustoraastetta. Säästä noin kolmasosa juustoraasteesta lasagnen pinnalle. Jatka kerrosten tekemistä, kunnes niitä on kertynyt 3-4. Jätä päällimmäiseksi kerros kastiketta. Paista lasagnea ensin 200 asteessa 25 minuuttia. Ripottele päälle juustoraaste ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Jatka paistamista 10 – 15 minuuttia.
Vinkki! Kuivattuja härkäpapuja kannattaa kypsentää kerralla isompi satsi ja pakastaa osa. Ensin papuja liotetaan 12 tuntia. Vesi vaihdetaan ja papuja keitetään noin tunti. Kypsät pavut huuhdellaan ja valutetaan.