Peruna-vuohenjuustosalaatti on helppo ja nopea valmistaa. Kiinteät perunalajikkeet, kuten Siikli, sopivat hyvin salaattiin. Mausta pähkinäisellä seesamiöljyllä, chilillä ja raikkaalla limellä.
- 700-800 g perunoita (kiinteä lajike)
- 150 g laktoositonta vuohenjuustoa
- 50 g rucolaa
Ota juusto jääkaapista huoneenlämpöön. Pese perunat hyvin ja keitä kuorineen kypsiksi. Jäähdytä haaleiksi. Jos perunat ovat isoja, paloittele ne pienemmiksi. Huuhtele ja kuivaa rucola. Paloittele vuohenjuusto. Yhdistä ainekset ja valmista kastike alla olevan ohjeen mukaan.
Kastike:
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 3 rkl limemehua
- 1 tl siirappia tai sokeria
- vajaa 0,5 tl chilihiutaleita
- 0,5 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Purista limemehu ja mittaa muut ainekset. Sekoita kastikkeeksi ja lisää salaattiin.