Fenkoli-bulgursalaatti on aromikas, nopeatekoinen ja täysin vegaaninen. Kaurafraiche tuo salaattiin täyteläisyyttä, fenkoli ja sitruuna raikkautta. Tuoreessa fenkolissa maistuu anis, joka sopii hyvin salaatteihin.
- 4 dl vettä
- 2 dl bulgur-vehnäsuurimoita
- 2 fenkolia (n. 400 g)
- 1 pieni punasipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 dl vettä
- 1 prk kaurafraichea (200 g)
- 0,5 tl chilihiutaleita
- 1-2 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria
- pari kourallista tuoretta lehtipersiljaa
- puolikas sitruuna
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele fenkolit ja halkaise ne kahtia. Poista kolmionmuotoinen, puumainen ydin. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Puserra sitruunanmehu ja silppua persilja.
Kiehauta vesi (4dl), lisää noin 1/2 tl suolaa ja bulgur-suurimot. Anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on haihtunut.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulit ja kuullota. Lisää fenkoli ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää chilihiutaleet, vesi (1 dl) ja kaurafraiche. Hauduta viitisen minuuttia. Kaada joukkoon kypsä bulgur. Sekoita. Lisää lopuksi suola, sokeri, sitruunanmehu ja silputtu lehtipersilja.