Pitaleipä (4:lle)
- 1,25 dl vettä
- 1/4 pala hiivaa (12,5 g)
- 0,5 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
- 2,5 dl durumvehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpoiseen nesteeseen. Lisää, suola, öljy ja jauhot. Alusta hyvin taikinaksi. Peitä taikina leivinliinalla tai talouspaperilla. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 4 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija noin 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Pitaleivät kohoavat uunissa korkeiksi palloiksi.
Täyte:
- 2-3 tomaattia
- 2 pientä punasipulia
- 1 paprika
- jääsalaattia
- 400 g laktoositonta halloumi-juustoa tai grillijuustoa
- ruokaöljyä paistamiseen
Jos haluat vähentää suolan käyttöä, liota halloumi-juustoa vedessä noin tunnin ajan. Kuivaa juusto ja viipailoi 1 cm paksuiksi paloiksi. Paista öljytyllä pannulla molemmin puolin kullanruskeaksi.
Tzatziki-kastike:
- puolikas kurkku
- 200 g laktoositonta kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan mehu
- 0.5-1 tl merisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmista tzatziki. Raasta kurkku ja valuta siivilässä enin neste pois. Sekoita jugurtin joukkoon kurkkuraaste, hienonnettu valkosipuli, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Anna tekeytyä kylmässä.
Viipaloi tomaatit, sipulit ja paprika ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatti. Leikkaa pitaleipien toiselle sivulle täyttöviilto ja kokoa leipien sisälle juustoa, kasviksia ja tzatzikia.