Kantarelli-tofupiirakka

Kantarelli-tofupiirakka on herkullinen tarjottava. Tässä vegaanisessa versiossa pehmeä tofu saostaa täytteen ja tekee piirakasta ruokaisan. Pohjassa maistuu peruna. Kantarellien hieno makumaailma sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Piirakka onnistuu myös gluteenittomana, kun vaihdat kaurakerman, perunamuusijauheen ja jauhot gluteenittomiin. Valitse valmis gluteeniton jauhoseos, jos gluteeniton leivonta ei ole ennestään tuttua (esim. Fazer Gluteeniton Vaalea jauhoseos). Gluteenittomilla jauhoilla leivotusta piirakasta tulee hieman kuivempi kuin tavanomaisilla jauhoilla. Rasvan määrää taikinassa voi hieman lisätä.

Pohja:

  • 100 g vegaanista leivontamargariinia
  • 1 dl vegaanista perunamuusijauhetta (esim. Pirkka maidoton)
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vettä
  • 0,5 tl suolaa

Täyte:

  • 5-6 dl kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 0,5 dl silputtua ruohosipulia
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 0,5 tl suolaa

Tofu-kaurakermaseos:

  • 250 g pehmeää maustamatonta tofua (silken tofu)
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 dl vegaanista juustoraastetta (esim. Valio Oddlygood)
  • 0,5 – 1 tl suolaa

Aloita piirakan valmistaminen taikinasta. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Yhdistä keskenään perunamuusijauhe, vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja vesi. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin jäähtymään noin tunniksi.

Valmista täyte. Puhdista ja paloittele sienet. Paista kantarelleja kuumalla pannulla ilman rasvaa, kunnes suurin osa sienistä irtoavasta nesteestä on haihtunut. Lisää pannulle öljyä ja pieneksi hienonnettu sipuli. Paista sipulia ja sieniä hetki, lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, rouhittu mustapippuri ja chilihiutaleet. Ota pannu liedeltä ja lisää kourallinen silputtua ruohosipulia.

Sekoita pehmeä tofu ja kaurakerma sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vegaaninen juustoraaste ja suola.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta vuoka suoraan jääkaapista kuumaan uuniin. Esipaista pohjaa uunin alaosassa kymmenen minuuttia. Lisää esipaistetulle pohjalle täyte ja tofu-kaurakermaseos. Jatka paistamista 200 asteisen uunin alaosassa 20-25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä puolisen tuntia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreella ruohosipulilla.

Print Friendly, PDF & Email