Appelsiini-kookoskakku on mehevä ja täysin vegaaninen. Kakussa maistuvat raikas appelsiini ja pehmeä kookos. Jos haluat kakkuun aavistuksen toffeen makua, kokeile sokerina ruokosokeria.
- 2 dl kaurafraichea (tai greek style soija- tai kaurajugurttia)
- 1 dl omenasosetta
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 luomuappelsiini
- 100 g maidotonta margariinia
- 2 dl (ruoko)sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 dl kookoshiutaleita
- vuokaan: maidotonta margariinia ja korppujauhoja
Voitele ja korppujauhota pieni (noin 1 litran) rengasvuoka. Pese appelsiini hyvin, kuivaa ja raasta kuoren oranssi osa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja yhdistä se muiden nesteiden kanssa. Lisää kuivien aineiden joukkoon nesteet ja appelsiinin kuoriraaste. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 50-60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Annan kakun jäähtyä vuoassaan puoli tuntia ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan pari päivää leipomisesta.