Vegaanin puolukkapiirakka on helppo valmistaa. Vatkainta ei tarvita, sillä ainesten sekoittaminen riittää. Puolukat sokeroidaan ja levitetään taikinan pinnalle. Tarjoile raikas piirakka sellaisenaan, vegaanisen jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Pohja:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl hienosokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl kaurajuomaa
- 1 dl maustamatonta Greek Style soijavalmistetta (esim. Alpro)
- 1 rkl sitruunamehua
- 100 g vegaanista leivontamargariinia
- 3 dl puolukoita (tuoreita tai pakastettuja)
- 2 rkl hienosokeria marjoihin
- vegaanista leivontamargariinia vuoan voiteluun
Sulata margariini kattilassa. Lisää joukkoon kaurajuoma, soijavalmiste ja sitruunamehu. Vispilöi sekaisin.
Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja perunajauho. Lisää sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri ja suola. Sekoita kuivat aineet sekaisin. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita ainekset kevyesti sekaisin.
Voitele margariinilla noin 26 cm vuoka. Levitä taikina vuokaan. Laita puolukat pieneen kulhoon ja lisää sokeri. Pyörittele marjoja sokerissa ja levitä ne taikinan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Jos pinta alkaa paiston loppuvaiheessa tummua liikaa, peitä piirakka foliolla. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, piirakan voi ottaa uunista. Tarjoile jäähtyneenä. Koristele piirakka halutessasi ripauksella sokeria.