Pähkinä-raparperikakku

Pähkinä-raparperikakku on mehevä ja täysin vegaaninen. Ruokosokeri, kaurajugurtti ja banaani pehmentävät raparperin kirpeyden. Pähkinärouhe antaa rakennetta ja kaneli lämpöä.

  • 2 kypsää banaania (noin 300 g)
  • 1 dl maidotonta juoksevaa margariinia
  • 1 dl kaurajugurttia
  • 1,5 dl (ruoko)sokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 dl hasselpähkinärouhetta
  • 2,5 dl pieniä raparperipaloja
  • margariinia vuoan voiteluun ja korppujauhoja jauhottamiseen

Kuori ja pilko raparperivarret pieniksi paloiksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Muussaa banaanit haarukalla. Lisää rasva, kaurajugurtti ja raparperipalat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne kevyesti joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1,2 litran kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Jos kakun pinta tummuu liikaa paiston loppuvaiheessa, peitä se foliolla. Kakku on valmis, kun se irtoaa vuoan reunoista ja tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *