Gluteenittomat mustikkamuffinssit on helppo leipoa. Vatkainta ei tarvita, vaan sekoitus puuhaarukalla riittää. Taikinaa mehevöittävät mustikka, kauramaito ja rypsiöljy. Mausteeksi kookosta ja ripaus kardemummaa. Muffinssit sopivat myös maitoallergisille, sillä maito on korvattu kauramaidolla ja voi rypsiöljyllä.
- 3 dl gluteenittomia vehnäjauhoja
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 1 dl gluteenitonta kaurajuomaa
- 2 kananmunaa
- 3 dl tuoreita tai jäisiä mustikoita
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää joukkoon rypsiöljy, kananmunat, kaurajuoma ja lopuksi jäiset mustikat. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Lado muffinssipellille 10 kpl paperisia irtovuokia tai käytä tukevia paperivuokia. Jaa taikina vuokiin lusikalla. Vuoat voi täyttää lähes täyteen. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen.