Appelsiinimuffinssit

Appelsiinimuffinssit

Appelsiinimuffinssit saavat makua appelsiinin kuoresta. Appelsiinin aromia täydentävät herkulliset suklaahiput. Jos haluat viimeistellä muffinssit kuorrutuksella, kokeile käyttövalmista vegaanista valkosuklaalevitettä. Helppoa ja hyvää! Reseptillä valmistuu kaksitoista pehmeää, vegaanista muffinssia.

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl hienosokeria
  • 1 dl kauramaitoa
  • 100 g sulatettua, maidotonta margariinia
  • 1 dl omenasosetta
  • 1 tl omenaviinietikkaa (tai sitruunamehua)
  • 1 dl maidottomia tummasuklaahippuja
  • 3 tl raastettua appelsiinin kuorta (1 appelsiini)
  • kuorrutukseen esim. Foodinin Valkosuklaa Herkkuisa -levitettä ja koristerakeita

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä hetki. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta kolme teelusikallista appelsiinin oranssia kuorta raastimen hienolla terällä. Sekoita keskenään kuivat aineet ja appelsiininkuoriraaste. Yhdistä nesteet (kauramaito, omenasose, sulatettu margariini ja etikka). Sekoita kuivat aineet ja nesteet nopeasti taikinaksi. Vältä sekoittamasta liikaa. Lisää lopuksi taikinaan lusikalla nostellen suklaahiput.

Lado muffinssipellille 12 paperista muffinssivuokaa. Lusikoi taikina vuokiin. Vuoat tulevat melko täyteen. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarkista leivonnaisten kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, muffinssit ovat kypsiä.

Kuorruta jäähtyneet muffinssit. Notkista huoneenlämpöistä levitettä lusikalla ja annostele muffinssien päälle. Ripottele pinnalle koristerakeita. Säilytä kuorrutettuja muffinsseja jääkaapissa, niin saat niihin ihanasti lohkeilevan, valkosuklaata muistuttavan kuoren.

Vinkki! Jos kaapistasi löytyy karkeita vehnäjauhoja, kokeile niitä muffinssien leivontaan. Karkeat vehnäjauhot sopivat kuohkeutta vaativiin leivonnaisiin, joissa ei tarvita vahvaa sitkoa.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.