Uunitofu on ihanan rapeaa päältä ja sisältä pehmeän mehevää. Oliiviöljy rapeuttaa tofun pinnan ja siirappi makeuttaa. Miedon makuinen tofu kaipaa seurakseen mausteita. Sipulijauhe ja pippurisekoitus antavat makua ja potkua. Tuore rosmariini tuo mukanaan raikkaan yrttisen aromin. Prässää tofu ensin, mausta ja anna uunin hoitaa loput. Paahda samalla kertaa uunissa myös munakoisoa ja porkkanoita. Resepti on vegaaninen.
Uunitofu:
- 1 pkt (n. 250 g) maustamatonta kiinteää tofua (esim. Jalotofu)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl vaaleaa juoksevaa siirappia (esim. agave)
- 0,5 tl sipulijauhetta
- 0,5 tl pippurisekoitusta
- 0,5 tl suolaa
- tuore rosmariinin oksa
Halkaise tofu pitkittäissuunnassa. Kietaise puolikkaat talouspaperiin ja prässää tofua painon alla puolisen tuntia.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista märät talouspaperit ja laita tofu uunivuokaan. Lisää molemmille puolikkaille 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl siirappia. Ripottele pinnalle mausteita ja suolaa. Hiero öljy-mausteseosta tofun jokaiselle reunalle. Revi pinnalle tuoreen rosmariinin lehtiä. Paahda tofua uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä.
Paahdettu munakoiso ja porkkanat:
Laita kasvikset uuniin noin puoli tuntia ennen tofua. Munakoiso on parhaimmillaan pehmeäksi hautuneena, joten paistoaikaa kannattaa varata reilusti.
- 1 munakoiso
- 3-4 porkkanaa
- 0,5 tl kuivattua timjamia
- 3 rkl oliiviöljyä
- vajaa tl suolaa
Pese munakoiso ja pilko se parin sentin paloiksi. Lisää palat kulhoon, jossa on 2 rkl oliiviöljyä ja 0,5 tl suolaa. Kääntele hyvin, jotta ne maustuvat tasaisesti.
Pese, kuori ja pilko porkkanat reiluiksi paloiksi. Lisää paloihin 1 rkl oliiviöljyä, 0,5 tl kuivattua timjamia ja 0,25 tl suolaa. Kääntele porkkanapaloja mausteöljyssä.
Laita munakoiso- ja porkkanapalat vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kypsiä.