Tofu-kasvispaistos

Tofu-kasvispaistos on helppo valmistaa uunissa. Itse marinoidussa tofussa on raikas ja miedon yrttinen maku. Vegaaninen paistos sisältää vain kasviperäisiä tuotteita.

Ainekset:

  • 5 dl pastaa (esim. Tricolore)
  • puolikas kesäkurpitsa
  • oranssi paprika
  • 150 g maustamatonta vegaanista tuorejuustoa
  • 2 dl kaurakermaa tai kauramaitoa
  • tuoretta basilikaa koristeluun

Marinoitu tofu:

  • 250 g maustamatonta, kiinteää tofua
  • 1 punainen chilipalko
  • 3 rkl tuoretta silputtua basilikaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl siirappia tai sokeria
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa

Marinoi tofu edellisenä iltana tai ainakin pari tuntia etukäteen. Taputtele tofu kuivaksi ja pilko se pieniksi paloiksi. Laita kannelliseen astiaan. Pese chilipalko ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Saksi tuore basilika pieneksi silpuksi. Sekoita marinadin ainekset ja lisää tofun joukkoon. Kääntele sekaisin. Sulje astia ja anna marinoitua jääkaapissa.

Keitä pasta suolalla maustetussa runsaassa vedessä lähes kypsäksi. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Sekoita keskenään keitetty pasta, marinoitu tofu, kasvikset, tuorejuusto ja kerma. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoita kerran kypsennyksen puolivälissä. Koristele valmis ruoka tuoreella silputulla basilikalla.

Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti tuoreista hedelmistä valmistettuna on oikea vitamiinipommi.  Hedelmäsalaattia voi varioida sesongin mukaan. Tähän reseptiin on valittu keskitalven keltaisia ja vihreitä hedelmiä. Tuoreet päärynät saavat pirteyttä ja lisämakua sitruunalla maustetusta marinadista, joka kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Hedelmäsalaattiannokset
Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti (2-3:lle)

  • 3 päärynää
  • 1 dl vettä
  • 0,25 dl vaaleaa siirappia
  • 0,5 dl sitruunamehua (noin 1 sitruunan mehu)
  • 3 kiiviä
  • 2 banaania
  • ananaskirsikoita koristeeksi

Valmista päärynämarinadi edellisenä päivänä. Kuori päärynät ja poista siemenkodat. Kuutioi päärynät pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu kattilaan, lisää vesi ja siirappi. Kiehauta nesteet ja lisää päärynäkuutiot. Anna päärynöiden maustua seuraavaan päivään viileässä.

Siivilöi päärynäkuutiot liemestä ja säästä liemi. Kuori ja paloittele banaanit. Pyöräytä banaanipalat marinointiliemessä. Sitruuna estää banaanien tummumisen. Kuori ja paloittele kiivit. Jaa hedelmät annosmaljoihin ja koristele ananaskirsikoilla.