Värikäs pastapaistos

Värikäs pastapaistos mehevöityy uunissa ja kasvikset kypsyvät juuri sopivaksi. Kaurakerma ja sulatejuusto antavat ruokaan täyteläisen maun. Reseptin juju on marinoitu tofu, jonka voi ostaa myös valmiiksi marinoituna. Itse marinoimalla saa kuitenkin parhaan maun.

Paistos on helppo tehdä. Pasta keitetään lähes kypsäksi, sekoitetaan joukkoon marinoitu tofu, pilkotut kasvikset, kaurakerma, sulatejuusto ja laitetaan uuniin kypsymään reiluksi puoleksi tunniksi.

Seuraavassa postauksessa on sama ohje maidottomana versiona.

Värikäs pastapaistos
Värikäs pastapaistos

Värikäs pastapaistos (4:lle)

  • 1,5 l vettä
  • 5 dl kolmiväripastaa (Penne Tricolore)
  • ripaus suolaa
  • 0,5 kesäkurpitsa
  • 1 oranssi paprika
  • 150 g maustamatonta sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija
  • 2 dl kaurakermaa

Marinoitu tofu:

  • 250g tofua (maustamatonta, kiinteää)
  • 1 punainen chilipalko (tulisuus medium)
  • 1 tl Provencen yrttisekoitusta
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa

Marinoi tofu muutama tunti etukäteen tai edellisenä päivänä. Taputtele tofu kuivaksi ja pilko se pieniksi paloiksi. Laita kannelliseen astiaan. Pese chilipalko ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita marinadin ainekset ja lisää tofun joukkoon. Kääntele sekaisin. Sulje astia ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin. Parhaan lopputuloksen saa, kun tofun antaa marinoitua yön yli jääkaapissa.

Keitä pasta runsaassa vedessä melkein kypsäksi ja lisää ripaus suolaa. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Valuta hyvin.  Pese ja kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Paloittele sulatejuusto. Sekoita keskenään keitetty pasta, marinoitu tofu, kasvikset, sulatejuusto ja kaurakerma. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoita kerran kypsennyksen puolivälissä.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *