Tofu-kasvispata

Tofu-kasvispata lämmittää talvella. Pata valmistuu sesonkikasviksista: porkkanasta, keltajuuresta ja kaalista. Keltajuuri ja kurkuma antavat ruokaan syvän keltaisen värin. Linssit ja tofu tuovat pataan ruokaisuutta ja runsaasti proteiinia.

Tofu-kasvispata
Tofu-kasvispata

Tofu-kasvispata (4-6 hengelle)

  • 2 porkkanaa
  • 2 keltajuurta
  • 300 g valkokaalia
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 pkt (250 g) maustamatonta tofua
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl tandoorimaustetta
  • 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
  • 3-4 dl vettä
  • 1 tl hunajaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • puolikas sitruuna

Valmistele ensin ainekset. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi juurekset. Suikaloi kaali. Huuhtele linssit ja pilko tofu.

Kuumenna öljy pannulla, lisää mausteet ja sipulit. Kuullota hetki. Lisää porkkana- ja keltajuurikuutiot. Kääntele niitä mausteseoksessa muutaman kerran. Lisää tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kannen alla 10-15 minuuttia. Sekoita joukkoon huuhdellut linssit, kuutioitu tofu ja kaalisuikaleet. Lisää tarvittaessa vettä. Hauduta vielä 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Purista valmiiseen pataan puolikkaan sitruunan mehu, lisää hunaja ja rouhittu mustapippuri.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *