Puolukka-banaanikiisseli

Puolukka-banaanikiisseli on raikas ja terveellinen välipala. Kiisselin pohjana on itse tehty puolukkamehu, joka on nopea valmistaa. Puolukat keitetään runsaassa vedessä, kuoret siivilöidään pois ja lisätään sokeri. Kuuma mehu saostetaan perunajauholla. Valmiiseen kiisseliin sekoitetaan muussattua banaania, joka pehmentää puolukoiden kirpeää makua.

Puolukka-banaanikiisseli
Puolukka-banaanikiisseli

Puolukka-banaanikiisseli (4:lle)

  • 5 dl puolukoita (n. 300 g)
  • 8 dl vettä
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 dl kylmää vettä
  • 2 banaania
  • 1 dl (ruoko) sokeria

Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Keitä noin 15 minuuttia. Siivilöi puolukan kuoret pois ja kaada kuuma mehu takaisin kattilaan. Sekoita perunajauhot 1 dl:aan kylmää vettä ja kaada ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle. Kiehauta sekoittamatta kunnes kiisseli kuplii pari kertaa. Ota kattila liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää ne kiisseliin. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *