Punajuurilasagne

Punajuurilasagne kätkee sisälleen herkulliset kastikkeet. Punajuurikastike syntyy hauduttamalla raastettua punajuurta tomaattikastikkeessa ja lisäämällä joukkoon proteiinipitoisia adukipapuja ja tuoretta basilikaa. Punajuurikastikkeen pariksi tulee täyteläinen vuohenjuustokastike. Kastikkeiden valmistaminen vie hieman aikaa, mutta on sen arvoista.

punajuurilasagne
Punajuurilasagne

Punajuurilasagne (4-6:lle)

  • lasagnelevyjä
  • punajuuri- ja vuohenjuustokastikkeet, ks. ohjeet alla

Punajuurikastike

  • 350 g punajuuria
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl keitettyjä adukipapuja
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl tuoreita basilikan lehtiä
  • 350 g tomaattimurskaa

Kuori ja raasta juurekset. Kuori ja pilko sipulit. Laita kuumaan kasariin tilkka oliiviöljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia. Lisää raasteet ja kääntele seosta hetken aikaa. Sekoita joukkoon mausteet ja tomaattimurska. Anna kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää lopuksi keitetyt pavut, suola ja silputut basilikan lehdet.

Vuohenjuustokastike

  • 7 dl kevytmaitoa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
  • 150 g vuohenjuustoraastetta

Kuumenna 5 dl maitoa ja sekoita vehnäjauhot 2 desilitraan maitoa. Lisää jauhosuurus kuumaan maitoon hyvin sekoittaen. Kypsennä sekoitellen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää lopuksi mausteet, suola ja juustoraaste.

Levitä voidellun vuoan pohjalle ensin punajuurikastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä. Jatka kerroksia siten, että viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta. Paista punajuurilasagnea 180 asteessa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä 15 – 20 minuuttia ennen tarjoilua. Jos lasagnea jää yli, sen maku vain syvenee ja paranee jääkaapissa.

Vinkki! Kuivatut pavut on muistettava ensin liottaa ja keittää ruokamyrkytysriskin vuoksi. Liota papuja yön yli, vähintään 12 tuntia. Huuhtele liotetut pavut. Keitä puoli tuntia. Keitetyt pavut voi pakastaa, joten niitä kannattaa valmistaa kerralla suurempi erä. Keitettyjä adukipapuja on saatavilla kaupoista myös säilykkeenä.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *