Punajuuri-härkäpapupyörykät

Punajuuri-härkäpapupyörykät ovat meheviä ja tuoksuvat herkulliselta. Pyörykät sisältävät runsaasti proteiinia. Yhdessä desilitrassa härkäpapurouheseosta on peräti 23,5 grammaa proteiinia. Nauti sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa. Kokeile myös pitaleivän välissä.

Punajuuri-härkäpapupyörykät
Punajuuri-härkäpapupyörykät

Punajuuri-härkäpapupyörykät (15-20 kpl)

  • 400-500 g punajuuria
  • ​1 punasipuli
  • ​1 tl suolaa
  • ​1 tl Provencen yrttisekoitusta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • ​2 dl kaurakermaa
  • 2 dl härkäpapurouheseosta (Verso)
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl raastettua luomusitruunan kuorta

Pese punajuuret ja keitä ne lähes kypsiksi. Kun punajuuret ovat hieman jäähtyneet, kuori ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori valkosipuli ja sipuli. Silppua ne hienoksi. Jauha härkäpapurouheseosta hienommaksi teholeikkurilla. Rouheseoksen pehmenee nesteessä, joten sen voi lisätä myös sellaisenaan.

Sekoita yhteen punajuuriraaste, valkosipuli- ja sipulisilppu, härkäpapurouheseos, kaurahiutaleet, kananmuna, mausteet ja suola. Raasta joukkoon ripaus sitruunan kuorta. Laita massa jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.

Muotoile massasta pyöryköitä ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 200 asteessa 15 – 20 minuuttia.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ten + 9 =