Punajuuri-härkäpapupyörykät

Punajuuri-härkäpapupyörykät ovat meheviä ja tuoksuvat herkulliselta. Ne sisältävät runsaasti proteiinia. Samalla ohjeella syntyvät myös maukkaat pihvit.

Punajuuri-härkäpapupyörykät
Punajuuri-härkäpapupyörykät

Punajuuri-härkäpapupyörykät (15-20 kpl)

  • 400-500 g punajuuria
  • ​1 punasipuli
  • ​1 tl suolaa
  • ​1 tl Provencen yrttisekoitusta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • ​2 dl kaurakermaa
  • 2 dl Härkis Rouheseosta (Verso)
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl raastettua luomusitruunan kuorta

Pese punajuuret ja keitä tai höyrytä ne kypsiksi. Kuori ja raasta jäähtyneet punajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuori ja silppua valkosipuli ja sipuli. Jauha Härkis rouheseosta hienommaksi teholeikkurilla.

Sekoita yhteen punajuuriraaste, sipulisilppu, rouheseos, kaurahiutaleet, kaurakerma, kananmuna, mausteet ja suola. Raasta joukkoon ripaus sitruunan kuorta. Laita massa jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Muotoile massasta pyöryköitä ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia.

Punajuuri-härkäpapupihvit
Punajuuri-härkäpapupihvit
Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three × four =