Paholaisenhillo

Paholaisenhillo on täynnä auringon lämpöä. Mehukkaat tomaatit ja paprika saavat potkua tulisesta chilistä. Hillo sopii monien ruokien lisukkeeksi. Kokeile vuohenjuuston, rucolan ja paahdetun leivän kanssa. Pakkaa hillo kauniisiin purkkeihin ja vie maistiaisia ystäville.

Paholaisenhillo
Paholaisenhillo

Paholaisenhillo (noin 7 dl)

  • 400g säilyketomaatteja
  • 1 iso sipuli
  • 2 pientä punaista paprikaa (n. 300 g)
  • 2 tuoretta punaista chilipalkoa
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl etikkaa
  • 1 dl hillosokeria

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua sipuli. Poista paprikasta ja chilistä siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi, hienonna chilit ja valkosipulinkynnet. Laita kattilaan säilyketomaatit liemineen, pilkottu sipuli, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit ja etikka. Mausta mustapippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Lisää hillosokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää lopuksi suola. Jos haluat tasaisemman paholaisenhillon, surauta lopuksi teho- tai sauvasekoittimella. Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin, sulje purkit ja säilytä viileässä.

Vohveli, vuohenjuustoa, rucolaa ja paholaisenhilloa
Vohveli, vuohenjuustoa, rucolaa ja paholaisenhilloa
Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *