Paahdettu mysli

Paahdettu mysli sisältää paljon kuitua ja hyviä rasvoja. Lempeää kauraa maustavat mantelit, kaneli, kookoslastut, kuivatut karpalot, vanilja, auringonkukansiemenet ja hunaja.

Paahdettu mysli
Paahdettu mysli

Paahdettu mysli

  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 5 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl kuorimattomia manteleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 dl kookoslastuja
  • 1 dl (ruoko)sokeria
  • 4 rkl hunajaa
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl vaniljasokeria

Rutista leivinpaperia ja vuoraa sillä noin 20 x 30 cm vuoka. Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Pilko karpaloita ja kookoslastuja tarvittaessa pienemmäksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää mausteet. Kuumenna kattilassa öljy ja hunaja. Lisää ne kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 25-30 minuuttia. Kääntele seosta paistumisen puolivälissä. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa tai jäähtyneenä jugurtissa.

Vinkki! Täydennä reseptiä kauden hedelmillä. Pilko vuoan pohjalle tuoreita omenoita, luumuja tai päärynöitä.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *