Marjatrifle

Marjatrifle on ihana jälkiruoka. Se on nopea tehdä ja onnistuu mainiosti myös ilman maitoa. Annosmaljoihin kootaan kerroksittain raikasta marjakastiketta, rapeita kaurakeksejä ja pehmeäksi vatkattua soija- tai kauravispiä.

Trifle
Trifle

Marjatrifle (4-6:lle)

  • 6 dl punaisia marjoja, esim. puolukoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 1 prk vatkattavaa soija- tai kauravispiä (esim. Alpro Vispi)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 8-12 kpl ohuita kaurakeksejä (maidottomia)

Kiehauta vesi ja marjat. Anna kiehua hetki ja siivilöi kuoret pois. Lisää hyytelösokeri ja jäähdytä. Sekoita kastiketta muutaman kerran jäähtymisen aikana. Vatkaa kylmä kasvikerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Annostele laseihin tai jälkiruokamaljoihin kerroksittain marjakastiketta, murustettuja kaurakeksejä sekä vatkattua soija- tai kauravispiä.

Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja marenkikekseillä.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *