Vegaanin mantelipullat

Vegaanin mantelipullat kätkevät sisälleen mehevän herkullisen täytteen. Pullat voi muotoilla oman mielensä mukaan yhdestä isosta rullasta tai useammasta pienestä. Voitele lopuksi kahvilla tai vesi-sokeriliuoksella.

Taikina:

  • 2,5 dl kaurajuomaa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100 g vegaanista leivontamargariinia
  • voiteluun kahvia tai vesi-sokeriliuosta

Ota hiiva ja margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Kuumenna kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja kaada isoon kulhoon. Liota hiiva kaurajuomaan. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.

Aloita jauhojen lisääminen voimakkaasti vatkaten. Kun taikina on paksua velliä, jatka alustamista käsin ja lisää jauhoja desilitra kerrallaan. Noin 5 desilitran kohdalla vaivaa taikinaan pehmeä, huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikinaa 10–15 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa 30-40 minuuttia.

Täyte:

  • 100 g mantelimassaa
  • 50 g maidotonta leivontamargariinia
  • 0,5 dl tomusokeria

Laita mantelimassa puoleksi tunniksi pakastimeen, jolloin se on helpompi raastaa. Yhdistä karkeaksi raastettu mantelimassa, pehmeä margariini ja tomusokeri. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä päälle täyte. Kääri taikinalevy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullasta noin 3-4 cm leveitä viipaleita. Nosta viipaleet paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota. Voitele kohonneet pullat. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *