Maidoton tofu-kasvispaistos

Maidoton tofu-kasvispaistos sopii vegaanille ja maitoallergisille. Reseptin kaikki raaka-aineet ovat kasviperäisiä. Reseptin juju on marinoitu tofu, jossa on raikas ja miedon yrttinen maku. Tofun voi ostaa myös valmiiksi marinoituna, mutta itse marinoimalla saa parhaan maun.

Tofu-kasvispaistos on helppo valmistaa. Pasta keitetään melkein kypsäksi, sekoitetaan joukkoon marinoitu tofu,  tuoreet pilkotut kasvikset, vegaaninen tuorejuusto ja kaurakerma. Laitetaan uunivuokaan ja kypsennetään uunissa reilu puoli tuntia.

Maidoton tofu-kasvispaistos
Maidoton tofu-kasvispaistos

Maidoton tofu-kasvispaistos (4:lle)

  • 1,5 l vettä
  • 5 dl pastaa (esim.  Tricolore)
  • ripaus suolaa
  • puolikas kesäkurpitsa
  • 1 oranssi paprika
  • 150 g  maustamatonta vegaanista tuorejuustoa
  • 2 dl kaurakermaa

Marinoitu tofu:

  • 250g tofua (maustamatonta, kiinteää)
  • 1 punainen chilipalko (tulisuus medium)
  • 3 rkl tuoretta silputtua basilikaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa

Marinoi tofu edellisenä iltana tai ainakin pari tuntia etukäteen. Taputtele tofu kuivaksi ja pilko se pieniksi paloiksi. Laita kannelliseen astiaan. Pese chilipalko ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Saksi tuore basilika pieneksi silpuksi. Sekoita marinadin ainekset ja lisää tofun joukkoon. Kääntele sekaisin. Sulje astia ja anna marinoitua jääkaapissa.

Keitä pasta suolalla maustetussa runsaassa vedessä lähes kypsäksi. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Valuta hyvin.  Pese ja kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Sekoita keskenään keitetty pasta, marinoitu tofu, kasvikset, tuorejuusto ja kerma. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoita kerran kypsennyksen puolivälissä. Koristele valmis ruoka tuoreella silputulla basilikalla.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *