Maidoton omenapiirakka

Maidoton omenapiirakka on helppo valmistaa uunin pellillä. Piirakassa maistuvat syksyn omenat ja kanelilla maustettu kauramuru. Tarjoile piirakka kauravaniljakastikkeen kanssa.

Maidoton omenapiirakka
Maidoton omenapiirakka

Maidoton omenapiirakka (16-20 palaa)

  • 4 munaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  •  100 g maidotonta sulatettua margariinia tai reilu 1 dl juoksevaa margariinia
  • 1,5 dl kauramaitoa
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 500 g (kotimaisia) kirpeitä omenoita

Kauramuru:

  • 0,5 dl maidotonta sulatettua margariinia tai juoksevaa margariinia
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl (ruoko)sokeria
  • 1 – 2 tl jauhettua kanelia

1-2 prk kauravaniljakastiketta

Valmista taikina. Vatkaa ensin huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kauramaidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kuori omenat tarvittaessa, viipaloi ne ohuiksi siivuiksi ja lado taikinan päälle. Sekoita kauramurun ainekset ja ripottele omenoiden päälle. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *