Gluteenittomat mustikkamuffinssit

Gluteenittomat mustikkamuffinssit on helppo leipoa. Vatkainta ei tarvita, vaan sekoitus puuhaarukalla riittää. Taikinaa mehevöittävät mustikka, kauramaito ja rypsiöljy. Mausteeksi kookosta ja ripaus kardemummaa! Muffinssit sopivat myös maitoallergisille, sillä maito on korvattu kauramaidolla ja voi rypsiöljyllä.

Gluteenittomat mustikkamuffinssit
Gluteenittomat mustikkamuffinssit

Gluteenittomat mustikkamuffinssit (10 kpl)

  • 3 dl gluteenittomia vehnäjauhoja (esim. Semper Hieno Jauhoseos)
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 dl gluteenitonta kauramaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl jäisiä mustikoita

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää joukkoon rypsiöljy, kananmunat, maito ja lopuksi jäiset mustikat. Sekoita puuhaarukalla.

Lado muffinssipellille 10 kpl paperisia irtovuokia tai käytä tukevia paperivuokia. Jaa taikina vuokiin lusikalla. Vuoat voi täyttää lähes täyteen. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen.

Vinkki! Kokeile kookoshiutaleiden sijaan kuivattuja, paahdettuja kookoslastuja. Hienonna ne ensin jauheeksi teho- tai sauvasekoittimella. Rasvapitoinen kookosjauhe tuo taikinaan lisää mehevyyttä.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *