Aamiaissämpylät luomujauhoista

Aamiaissämpylät valmistuvat nopeasti. Resepti on helppo, sillä taikinaa ei  tarvitse vaivata tai sämpylöitä pyöritellä. Taikina sekoitetaan edellisiltana ja laitetaan yöksi jääkaappiin kohoamaan. Aamulla taikinaa nostellaan pellille ja paistetaan. Hidas jääkaappikohotus tuo taikinaan makua ja hiivaa tarvitaan normaalia vähemmän. Luomujauhojen viljaisa maku sopii hyvin tähän reseptiin.

Aamiaissämpylät
Aamiaissämpylät

Aamiaissämpylät (15-20 kpl)

  • 6 dl kylmää vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa, siirappia tai sokeria
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 7 dl vehnäjauhoja, luomu
  • 3 dl grahamjauhoja, luomu
  • 2 dl kaurahiutaleita, luomu
  • 1-2 kourallista siemeniä, pähkinöitä, manteleita, kuivattuja marjoja tai hedelmiä

Valmista taikina edellisenä iltana. Liota kylmään veteen hiiva, suola, hunaja ja ruokaöljy. Pilko pähkinät ja mantelit, saksi kuivatut hedelmät ja marjat pienemmäksi. Sekoita kuiva-aineet  keskenään ja lisää ne nesteeseen. Sekoita puuhaarukalla ainekset sekaisin. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja kohota taikinaa jääkaapissa yön yli (noin 10-12 tuntia). Kohotuksen jälkeen nosta lusikalla kulhosta taikinaa sopivankokoisiksi kasoiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista sämpylöitä 225 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Vinkki! Kun kohotat sämpylöitä liinan alla puolisen tuntia ennen paistamista, niin kuori ei repeile uunissa ja sämpylöistä tulee pehmeämpiä.

Print Friendly, PDF & Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *